13 noi puncte fixe de control pentru rovinieta! Unde sunt amplasate
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instalat 13 noi camere pentru rovinieta. Unde sunt aplasate acestea si ce trebuie sa stii?
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca a instalat 13 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta prin care vor fi verificate identificate vehiculeel care nu si-au achitat corespunzator tariful rovinietei.
Punctele de controle au fost amplasate in zona punctelor de trecere a frontierei: Varsand, Salonta, Bors, Urziceni, Petea, Halmeu, Galati, Oancea, Albiţa, Sculeni, Stanca, Radauti Prut si Siret.
Astfel, vor fi 106 de puncte fixe de control valabilitate rovinieta pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.
Soferii care nu platesc rovinieta si sunt descoperiti de autoritati circuland cu masina pe orice fel de drum, asa cum am mai spus, sunt amendati cu sume de la 250 la 4.500 de lei, in functie de tonajul autovehiculului pe care il conduc. Amenda scade la jumatate in cazul in care este achitata in 15 zile din data in care a fost comunicata contravenientului.
Rovinieta pentru autoturisme se poate achizitiona pe o perioada de 7 zile, 30 de zile, 3 luni sau un an calendaristic. Cea mai ieftina estea cea pe o saptamana care se poate cumpara in schimbul a 14 lei. Rovinieta pe un an costa 130 de lei, in timp ce pe trei luni costa 60 de lei.
Amenzile cauzate de lipsa rovinietei se pot plati la trezoreriile din judetul in care este inmatriculat autovehiculul (sectorul, pentru Bucuresti) sau prin internet banking, pe site-ul „ghiseul.ro”. Contul in care trebuie sa platiti amenda il gasiti pe site-ul ANAF. Dupa ce ati achitat amenda, trebuie sa trimiteti dovada catre Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN) pe e-mail sau fax.
Ca sa nu ajungeti, insa, in aceasta situatie neplacuta, este mai bine sa verificati valabilitatea rovinietei pe site-ul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) inainte de a pleca la orice drum si, cu atat mai mult, la unul lung in tara.