A APĂRUT O NOUĂ ÎNȘELĂTORIE! METODA „ACCIDENTUL” A FOST ADAPTATĂ PANDEMIEI. CUM ERA SĂ FIE PĂCĂLITĂ O FEMEIE DIN IAȘI

Se pare că escrocii nu duc lipsă de inventivitate, așa că au adaptat metoda „accidentul” contextului epidemiologi actual. Prin noua înșelătorie, oamenii sunt sunați de indivizi care pretind că sunt medici și cer bani pentru o persoană apriată victimei.

Metoda „COVID” a fost pusă în practică zilele trecute la Iași. O femeie de 74 de ani a anunțat autoritățile despre faptul că a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care a pretins că este medic și care i-a spus că fiul său este internat în spital, fiind grav bolnav și are nevoie de un aparat de ventilație.

Mai mult, presupusul medic i-a cerut bătrânei 20.000 lei pentru achiziționarea rapidă a unui astfel de aparat. Femeia i-a transmis apelantului că nu deține această sumă de bani, atunci escrocul a închis apelul telefonic

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

– nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

– nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;

– sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *