A apărut sporul de Covid-19! Reprezintă 30 la sută din salariu!

Toți salariații Instituției Prefecturii de la Botoșani, cu excepția prefectului și subprefecților, primesc bani în plus pentru implicarea în activitățile de combatere a virusului SARS-CoV-2.

In articol:
Bugetarii primesc spor de COVID-19
Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor și salariilor
Prefectul Dan Nechifor a anunțat marți că toți salariații Prefecturii din Botoșani vor primi un spor de 30% pentru implicarea în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Bugetarii primesc spor de COVID-19
Sporul de 30% pentru COVID-19 vine în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului 131/2020, în care se arată că „personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”.

Prefectul Nechifor a adăugat câteva detalii legate de sporul pe care bugetarii norocoși îl primesc. „Fără să îmi aduc aminte de cele două tururi de alegeri unde colegii mei din Instituţia Prefectului au fost în prima linie, pot să îmi aduc aminte de toate celelalte activităţi în care colegii mei au fost implicaţi în combaterea pandemiei şi trebuie să luaţi în calcul că 25% dintre colegii mei au trecut prin boală”, a declarat acesta.

Conform actului normativ, acest spor de 30% se oferă pe toată perioada stării de alertă.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor și salariilor
„Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a declarat liderul PSD.

Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ și le vom arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile”, a adăugat Marcel Ciolacu.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *