A murit Constantin Codrescu. Marele actor avea 91 de ani

Este zi de doliu în lumea teatrului din România! Constantin Codrescu s-a stins din viață noaptea trecută. Marele actor al țării noastre avea 91 de ani. Vestea tristă despre moartea acestuia a fost dată de actorul Toma Enache pe paginile personale de socializare, iar acum actorul este plâns de o lume îmtreagă.

Noaptea trecuta s-a stins din viață Constantin Codrescu, la vârsta de 91 de ani. Actorul a bucurat o țară întreagă în meseria lui, iar acum o lume întreagă îl plânge. Vestea despre moartea lui a fost dată pe Facebook de colegul lui de teatru, actorul Toma Enache.

A murit celebrul actor Constantin Codrescu, care avea 91 de ani. Vestea tristă despre decesul actorului a fost dată de colegul lui de teatru, Toma Enache chiar pe paginile personale de socializare

S-a înălțat la cer, CONSTANTIN CODRESCU, un actor uriaș, cu care am avut onoarea și bucuria să lucrez și să colaborez în această vară la filmul – „ENESCU, geniul și prințesa”. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei!”, a scris actorul pe pagina de Facebook.

Actorul a primit Premiul UNITER pentru întreaga sa activitate

În anul 1951, Constantin Codrescu a absolvit Institutul de teatru și film din București, iar între anii 1976 și 1989 a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureș. Actorul a avut o importantă activitate în teatru, dar și foarte multe apariții televizate, cu precădere până în anul 1989.

Timp de 45 de ani, marele actor a fost colaborator cu redacția Teatru la Radio România. Din anul 1996 și până în anul 2003 a fost profesor universitar la Facultatea de Teatru a Universității Ecologice, iar din anul 2003 a fost profesor universitar la Facultatea de Teatru a Universității Spiru Haret.

De altfel, Constantin Codrescu a montat și ca regizor la multe spectacole în teatrele din România. Datorită muncii devotate de care a dat dovadă, marele actor a primit Premiul UNITER pentru întreaga sa activitate.

În acest an, actorul a fost distins cu Ordinul național „Steaua României”, în grad de Cavaler, acordat de Președintele României la propunerea Ministerului Culturii.

laur