A murit unul dintre cei mai mari scriitor români Este DOLIU NAȚIONAL

Lumea artistică este din nou în doliu, după ce a pierdut o mulțime de legende și oameni cu tot viitorul în față. Aflăm astăzi nefericita veste că am mai pierdut unul dintre puținii scriitori de excepție ai acestei țări, după o viață întreagă în care a muncit și a încercat să lase în urmă ceva.

A murit Pavel Coruț

Pavel Coruț a trecut la cele veșnice în această dimineață, la venerabila vârstă de 72 de ani. Momentan nu se cunosc cauzele decesului, pentru că familia nu a făcut nicio declarație în acest sens, toată lumea fiind în șoc de când a aflat vestea, pentru că nu se aștepta nimeni la așa ceva. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Chelaru Iulian Catalin și de Cătălin-Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină, doi dintre apropiații lui.

Pavel Coruț a scris o mulțime de romane celebre, precum Quinta spartă” sau„Fulgerul albastru”. În plus, pe lângă faptul că a fost scriitor, a fost și un celebru ofițer de informații și contrainformații MApN. A scris peste 170 de romane și a reușit să se facă cunoscut

Pavel Coruț a cochetat și cu jurnalismul. A intrat în acest domeniu în anul 1990 și oamenii îl cunoșteau drept Paul Cernescu. Acesta a devenit apoi un nume atribuit unui personaj fictiv din seria Octogonul. A devenit scriitor abia în 1992, semn că marea lui iubire a fost presa. În toată cariera a scris peste 170 de romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii.

A fost un scriitor complex, care a reușit să abordeze mai multe subiecte și niciodată nu a adus aceleași lucruri. Printre temele abordate se numără ficţiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologia aplicată, versurile, cultul strămoşilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete. Toate acestea caracterizează cariera de mare succes a regretatului nostru artist, care uimea cu fiecare apariție

laur