Adevărul din spatele răpirii băiatului român, în Italia. Părinții, față în față la TV: ”Nimeni nu știe prin ce trece copilul”

După nouă zile de la cazul răpirii băiatului român, de pe străzile din Italia, chiar de către tatăl său, acum, în direct la TV, cei doi părinți și-au spus fiecare partea lui de adevăr. Fiecare se acuză de răpire, însă dedesubturile poveștii dintre cei doi foști sunt uluitoare, fiind vorba despre o relație care mai mereu s-a dus pe ”câmpul de luptă”.

De mai bine de o săptămână, cazul unui copil de doar cinci ani, răpit de tată de pe străzile din Italia a făcut înconjurul lumii și a revoltat două țări. Conform imaginilor ajunse virale, patru persoane, aflate într-o dubă neagră, au luat un copil din brațele mamei, în timp ce aceasta îl ducea la grădiniță. De atunci, mama strigă după ajutor, atât în fața autorităților din Italia, cât și în România, însă, ajunși la TV, la ”Acces Direct”, cei doi părinți vin cu povești total diferite.

Adevărul din spatele răpirii băiatului român, în Italia

În timp ce Alexandra își acuză fostul partener de răpire și violență, Bogdan face dezvăluiri șocante. Bărbatul vorbește despre infidelitate, răpire, rele tratamente asupra minorului și alte multe alte lucruri

Conform spuselor mamei, frica a fost cea care a împins-o să plece în Italia și tot frica nu o lasă acum să trăiască în pace alături de fiul ei, căci, tatăl acestuia, pe numele căruia s-au dat și două ordine de restricție și care, spune ea, trei ani nu s-a interesat de minor, ar putea oricând să dispară cu David.

”Am fost ținută de mâini să smulgă copilul, s-a întâmplat în cinci secunde, nici n-au oprit, a fost din mers. I-am dat două ordine de restricție și când s-au terminat am plecat în Italia, la mama, să scap. Niciodată nu a bătut la mine la ușă să întrebe de copil. Mi-e foarte frică pentru viața mea, pentru viața copilului, de frică am plecat, nu mă simt protejată. Nu pot să ies la magazin pentru că îmi este frică, nu mă susține nimeni, sunt doar eu cu copilul, am nevoie de ajutor. S-ar putea ca următoarea răpire să fie aici, în țară”, a spus Alexandra la ”Acces Direct”.

Însă, povestea pare mult mai încurcată atunci când este spusă de tatăl copilului. Bogdan Hristache spune că a întâlnit-o pe Alexandra în facultate, iar în momentul în care a rămas însărcinată mama acesteia a intervenit, nedorindu-și nepoți, și le-a stricat relația. De aici și până la momentul în care și-a prins partenera cu un alt bărbat în pat, ori până când ea a luat copilul și a plecat la mamă în Moldova a mai fost doar un pas.

Însă, lucrurile nu s-au terminat aici, mărturisește el, căci după multe neînețelegeri, el s-a întors, la îndemnul ei, cu băiatul în România, iar după o amenințare de suicid, în cazul lui, poliția a prescris acele două ordine de protecție. Moment în care, după ce s-a stabilit domiciliul copilului la mamă, dar tatăl având dreptul la vizită săptămânală, Alexandra și David au plecat în Italia, făcându-se astfel dispăruți.

”Domiciliul copilului trebuia să rămână în București, la mamă, cu drept de vizită, de două ori pe săptămână. După această decizie, ea a plecat cu copilul în Italia. În 2019, copilul voia să stea cu mine, nu la mamă. Nu știu cum a plecat ea cu copilul nici în Moldova, nici în Italia. Am dat-o în răpire internațională, sunt dosare penale împotriva ei pentru abuzurile asupra copilului. Acum doi ani am găsit adresa din Italia, am dat adresa la Ministerul Justiției și după am primit veste că copilul nu locuiește acolo, ea nu are un domiciliu stabil. Nimeni nu știe prin ce trece copilul meu în Italia. Acum trei ani copilul mi-a zis să nu-l părăsesc, că el vrea la mine, dar ea i-a zis că am murit. Sunt un tată distrus, nu știam de trei ani dacă copilul meu mai trăiește sau nu”, a declarat de cealaltă parte Bogdan Hristache.

Așadar, deși toată lumea îl vede ca fiind răpitor de copii, Bogdan spune că, de fapt, fosta iubită a încălcat legea, iar el a recurs acum la acest gest din dorința de a-și putea vedea copilul, fără a fi inițial conștient de consecințe.

Motiv pentru care, odată ajuns în România cu minorul, Bogdan s-a predat, dar spune că va continua să se judece cu Alexandra pentru a o decădea din drepturi și pentru a-i putea reda copilului viața pe care o merită.
”Am dormit la hotel, la 200 de metri de locuința ei, când am văzut-o am strigat la ea pentru că aveam dreptul la vizită, iar ea a început să urle. Eu atunci am luat copilul și am plecat la mașină, ea a tras de geaca mea. Eu am realizat că nu este ok ce am făcut după ce am plecat cu mașina. Am luat apoi masa cu copilul, nu am vrut să-l agit, i-am cumpărat haine, i-am luat jucării, ne-am plimbat prin centrul Italiei. Apoi am plecat cu copilul în Veneția, cu taxiul pentru a-mi petrece câteva momente cu copilul după trei ani de zile. Eram conștient de ce am făcut, mi-am riscat libertatea, cu gândul de a mă preda în România, în tren, de frică, m-am ridicat în picioare când am văzut un polițist și m-am predat. Acum sper ca ea să mai fie în țară, că nu știu unde e copilul și cum a ajuns iar la ea”, a mai spus tatăl, acuzat de răpire de fosta parteneră

laur