Adormirea Maicii Domnului 2020. Ce nu ai voie să faci în ajunul sărbătorii. Se spune că e mare păcat

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare se sărbătorește în fiecare an pe 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinilor, de aceea, este bine să țină cont de unele obiceiuri și tradiții pentru a le merge bine tot anul.

În ajun, pe 14 august, de exemplu, nu este bine să te cerți cu nimeni, iar dacă ești supărat cu cineva, fă-ți timp și împacă-te până la apusul soarelui.

De asemenea, gospodinele nu trebuie să spele lucrurile din casă.

Tot în ziua dinaintea marii sărbători, se fac plăcinte cu verdețuri și ciorbe și se împart de pomană pentru cei adormiți. 

Tradiția spune că, dacă faci aceste lucruri, vei avea parte de belșug tot anul.

Ce e bine să faci și ce să eviți în ziua dinaintea Adomirii Maicii Domnului

Pe lângă post și rugăciune, credincioșii se pregătesc temeinic pentru această mare sărbătoare. Se împacă cu cei cu care s-au supărat, se spovedesc, se împărtășesc, dacă au ținut post în cele două săptămâni, și pregătesc bucate pentru familie.

Nu e bine să înjuri sau să blestemi în această zi, pentru că totul se va întoarce la tine.

Pe 15 august, gospodinele duc la biserică fructe pe care le slujesc preoţii şi apoi le dau de pomană pentru sufletul rudelor decedate.

Se adună ultimele plante de leac, putându-se afla cum va fi toamna ce se apropie şi se culeg flori care se pun la icoana Maicii Domnului.

În familiile cu fete de măritat, se pun flori de busuioc la icoană pentru a aduce noroc în dragoste.

De Sfânta Maria se culege năvalnicul, o plantă care trăieşte în păduri, în locuri ascunse cunoascute doar de femeile în vârstă.

Planta este dăruită fetelor, de Adormirea Maicii Domnului,  pentru a avea norocul să întâlnească un băiat gospodar şi iubitor.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *