Alegeri parlamentare 2020. La ce oră se deschid secțiile de vot și care e programul acestora

Dacă diaspora a început deja de vineri seară să voteze, românii din ţară au la dispoziţie ziua de duminică, între orele 7:00 – când se deschid secţiile de vot – şi 21:00, când se închid.
Începând cu ora 7 dimineața, aproximativ 19 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne. În țară au fost amenajate peste 18.800 de secții.
Stirileprotv.ro vă prezintă listele tuturor candidaților la alegeri parlamentare 2020 din fiecare județ.

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020 vor fi anunţate duminică 6 decembrie, la ora 21:00, când se închid urnele şi pot fi făcute publice datele exit-poll-urilor.

Sacii cu buletine, mănușile, măștile de protecție și sticlele de dezinfectant au ajuns în secțiile de votare din țară. La Timișoara, de pildă, autoritățile au folosit autobuzele municipale.
Toate secțiile au fost dezinfectate, iar duminică, la intrare, tuturor alegătorilor li se va lua temperatura. Nu au voie mai mult de cinci oameni în același timp în încăpere, iar peste tot ar trebui să existe circuite separate de intrare și de ieșire, la fel ca la alegerile locale. Persoanele vulnerabile, adică vârstnicii, cei cu dizabilități sau femeile însărcinate, vor putea vota cu prioritate.
Spre deosebire de alegerile prezidențiale, veți putea vota doar în județul în care aveți domiciliul sau viza de reședință. La fel, cei izolați sau aflați în carantină vor putea folosi urna mobilă, dacă au făcut cerere, tot în interiorul aceluiași județ. Veți primi două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.
Când mergeți la vot, nu uitați cele trei lucruri esențiale: actul de identitate, masca de protecție și, eventual, propriul pix. La intrarea în secție va trebui să vă dezinfectați mâinile, la fel și la ieșire. Și, cât timp așteptați la rând, trebuie să păstrați distanța de minimum un metru față de ceilalți.
Secțiile de votare se deschid duminică dimineață, la ora 7, și se închid la ora 21.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.