Alertă ANM! Cod galben de ninsori abundente în București și alte opt județe din România. Se anunță depuneri consistente de zăpadă

Meteorologii au emis, marţi, cod galben de ninsori însemnate şi intensificări ale vântului, valabil până joi dimineaţă.

În Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. De marţi seară până miercuri, la ora 23.00, va fi cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Sunt vizate Capitala şi opt judeţe: Giurgiu, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Teleorman şi Galaţi, potrivit news.ro.

Potrivit ANM, de marţi seară, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

Cod galben de ninsori însemnate și vânt puternic până joi dimineață

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Conform ANM, în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 vor cădea ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova.

”În regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, de marţi seară de la ora 23.00, până miercuri la aceeaşi oră, este cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Local, în jumătatea de sud-est a ţării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii”, au mai precizat meteorologii.

Vremea la munte

De asemenea, la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ, iar în regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *