Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben în 30 de județe. Cum va fi vremea în București

Conform prognozei meteo de la ANM, marţi, între orele 10:00- 20:00, pe fondul unui Cod galben, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul şi local în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.00

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h.

Vremea se răcește și bate vântul în București

Vremea va fi frumoasă în Bucureşti în decursul zilei de marţi, în timp ce temperatura maximă va ajunge la 6 grade, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialiştilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00- 19 ianuarie, ora 8:00, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat (35- 40 km/h).

Temperatura maximă consemnată în Capitală va fi de 5- 6 grade, în timp ce minima va oscila între -6 şi -4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

laur