Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră! Gestul banal care îți poate salva viața

Ce spune cunoscutul profesor despre noua pandemie de coronavirus. Care este gestul banal care ne poate salva viața dacă respectăm niște reguli simple.

Profesorul Alexandru Rafila a adus noi precizări legate de pandemia de coronavirus care afectează și România, considerând că provocarea medicală este și ”un exercițiu” care ar trebui să intre, ulterior, în reflexul oricărui cetățean.

Acesta a făcut noi precizări despre un gest banal care îți poate salva viața și care este mai important decât purtatul măștii.

Pentru că purtarea măștii nu este de ajuns, iată ce spune cunoscutul profesor despre distanțarea socială.

Nu putem evita o creștere a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, consideră Alexandru Rafila, iar în ceea ce privește al doilea vârf al crizei este posibil ca în lunile de iarnă să asistăm la o revenire a infecțiilor.

„Al doilea vârf nu știu dacă va fi la fel de înalt, sigur că va fi o creștere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecție respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm despre gripă, cresc în intensitate, numărul lor este mai mare. Infecția cu noul coronavirus nu are de ce să fie diferită, mai ales că populația receptivă pentru noul coronavirus va fi încă numeroasă la iarnă. N-o să treacă probabil prin infecție decât 30, maximum 40 la sută din populație și atunci, măsurile acestea ar trebui cât de cât păstrate, încât să nu ajungem la situații disperate”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *