Am mai pierdut un artist! A murit una dintre cele mai celebre balerine

Lumea artiștilor a fost lovită de încă o tragedie astăzi. Vestea dureroasă o vizează pe Carla Fracci, simbol al celebrului balet Lacul lebedelor de Ceaikovski, care a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 84 de ani. Artista suferea de o boală grea, cu care a luptat ani la rând. În final, organismul ei a cedat.

A murit Carla Fracci

Carla Fracci a murit la venerabila vârstă de 84 de ani. Celebra artistă suferea de o boală incurabilă, cu care a luptat ani la rând. Organismul ei a cedat și medicii nu au mai putut face nimic pentru ea, deși se afla de ceva timp sub atenta lor supraveghere.

Carla Fracci a fost simbolul Operei Scala din Milano. A fost o balerină fabuloasă care a dobândit rapid recunoaștere și apreciere internațională și și-a conturat o carieră de mare succes, datorită talentului său inconfundabil.

Mesajele de condoleanțe și regret au început să curgă după aflarea veștii tragice, care i-a marcat pe toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o pentru talentul ei. Pierderea unui astfel de artist este mare, având în vedere că a avut un mare prestigiu.

„Teatrul Scala anunţă cu emoţie vestea dispariţiei Carlei Fracci, astăzi, în casa ei din Milano. Teatrul, oraşul şi dansul pierd o figură istorică, legendară, care a lăsat o amprentă foarte adâncă în identitatea noastră şi a adus o contribuţie fundamentală la prestigiul culturii italiene în lume”, se arată în comunicatul Teatrului Scala.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a numit-o „o mare italiană”, iar președintele Sergio Mattarella, a spus că și-a onorat țara „prin eleganța și eforturile sale artistice, rodul unei munci intense”.

Cunoscută în ţara sa ca “La Fracci”, Carla Fracci a interpretat peste  200 de personaje de-a lungul carierei. A fost numită prim-balerină a celebrei instituţii milaneze în 1958. Și-a început cariera încă de la vârsta de 9 ani, de când a mers pentru prima dată la o școală de renume.

laur