Amenzi uriase pe litoral! Toti romanii trebuie sa respecte noua regula Tocmai s-a decis

Mulți români obișnuiesc să-și aducă la plajă animalele de companie. Nu își plănuiesc vacanța fără ele, fiind foarte atașați de aceștia și la fel și patrupezii. Totuși, oamenii primesc vești rele în acest sens. Toți cei care vin cu patrupedul pe plajele din România riscă sancțiuni severe din partea autorităților, indiferent de rasa pe care o dețin.

Fără animale pe litoral

Toți românii trebuie să fie atenți când își programează vacanțele la mare și mai ales pe cine aduc cu ei pe litoral. Pe lângă regulile din pandemie, trebuie să țină cont și de faptul că nu au voie să aibă în compania lor animale. Încă din anul 2006, când a fost votată o ordonanță de urgență privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, s-a stabilit că animalele nu au voie pe plajă, dar mulți se încăpățânează să țină cont de reguli. În ultimii ani, tot mai mulți români își aduc patrupezii la plajă și chiar îi bagă în apele mării.

Astfel, încă de atunci este interzis cu desăvârșire accesul pe plajă al persoanelor însoțite de animale, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

Trebuie să știți că abaterea de la această lege constituie contravenție și se sancționează și urmările sunt destul de grave. Altfel, te poți alege cu o amendă cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei.

Reguli pe litoral 2021

Trebuie să respectăm mai multe reguli pentru a ne asigura că evităm răspândirea virusului. Chiar dacă situația pare a fi sub control și numărul de infectări a scăzut considerabil, încă ne aflăm în starea de alertă și este nevoie de respectarea mai multor restricții.

Astfel, cine merge pe litoral trebuie să știe că se respectă distanțarea socială între șezlonguri, prosoape, astfel încât să asigurăm celui de lângă noi 2mp. Masca de protecție este obligatorie doar la cozi, unde se face aglomerație.

Personalul lucrător al plajei să poarte mască, să stea distanţaţi 1,5 m de clienţi iar acestora să le fie servite numai produse ambalate. Trebuie sabilite culoare unidirecţionale separate de intrare şi ieşire, iar toaletele trebuie dotate cu apă şi cu dezinfectant cu cel puţin 60% alcool.

laur