Amenzi uriase, toti sunt vizati: Politia a anuntat:

Noaptea trecută, polițiștii de la rutieră s-au aflat în stradă, iar pntru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 87.700 lei și au fost reținute 12 permise de conducere.

Mai mult decât atât, au fost întocmite 5 dosare penale, cu 7 infracțiuni:

* 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

* 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

* 2 infracțiuni pentru conducerea unui auto fără a poseda permis de conducere;

* 1 infracțiune pentru conducere auto neînmatriculat.

Ce cazuri au fost descoperite de Poliția Capitalei

1. Un bărbat, de 28 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive (Cocaină).

În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice și a fost întocmit un dosar penal.

2. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. (0,80 mg/l alcool în aerul expirat).

Conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

3. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a condus un moped, nefiind înmatriculat în circulație, pe o stradă din sectorul 5, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. (0,30 mg/l alcool în aerul expirat). De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

laur