Angela Merkel, despre Craciun: “Este inacceptabil”

Angela Merkel a cerut oficialitatilor din domeniul sanatatii un blocaj mai sever decat cel aflat in vigoare in prezent in Germania. Discursul cancelarului este considerat drept „cel mai emotionant din cariera ei” potrivit noutati.info.

Angela Merkel i-a cerut din nou lui Laender, responsabil cu sanatatea, un blocaj mai sever decat cel aflat in vigoare in prezent in Germania pentru a incetini raspandirea Coronavirusului. Intr-un discurs care este deja definit ca „cel mai emotionant din cariera sa”, cancelarul a facut apel la responsabilitatea populatiei, pentru a reduce contactele cat mai mult posibil, mai ales ca vine Craciunul, altfel „pandemia va fi din nou scapata de sub control”.

Vorbind la Bundestag, Merkel a invocat in sprijinul sau ultimul raport al oamenilor de stiinta ai Academiei Leopoldina, care a definit masurile actuale ca fiind insuficiente si a sugerat imediat restrictii mai mari pe intreg teritoriul federal cel putin pana la 10 ianuarie.

Curba infectiei nu prezinta semne de aplatizare semnificativa, unde in ultimele 24 de ore au fost inregistrate aproape 21.000 de cazuri noi, dar mai presus de toate rata deceselor a crescut la 590 de decese.

Cancelarul a primit critici puternice din partea opozitiei. Cel mai dur atac a venit de la extrema dreapta nationalista, care a numit linia guvernului impotriva pandemiei „grotasca si improvizata”.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.