Anunț de la ANM! Cod portocaliu de ninsoare în mai multe zone din țară!

Vremea se schimbă în țară, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp un cod portocaliu de ninosoare, dar și unul de cod galben valabil pentru mai multe zone! Care sunt acestea și până la ce oră sunt sub avertizare!

ANM a emis un cod portocaliu și galben de vreme rea!
Care sunt zonele vizate!
După ce în ultimele zile gradele au urcat în termometre, iar pentru multe zone din țară vremea a fost una mai degreabă de primăvară decât de început de ianuarie, iată că acum meteorologii anunță schimbări!

Anunț de la ANM! Cod portocaliu de ninsoare în mai multe zone din țară!

Începând de astăzi, 4 ianuarie, ora 18:00 și până mâine, 5 ianuarie, ora 08:00, un cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente este valabil pentru zonele din Carpații Merdionali cu altitudinile de peste 1700 de metri!

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Cod galben de ploi, vant și ninsori!

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben, valabil tot de astăzi, de la ora 14:00 până mâine la ora 08:00 de ploi abundente; intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *