Anunț de ultimă oră făcut de Parchetul General despre polițistul care a lovit joi două fetițe pe trecerea de pietoni în București

Polițistul care a lovit mortal o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni în București nu se afla în misiune la momentul accidentului. Agentul a fost pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă.

Polițistul care a lovit mortal, joi, o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Agentul va fi judecat în libertate. Vineri, acesta a fost pus sub control judiciar de către procurori. 

În zilele următoare, ancheta în acest caz ar putea fi extinsă și cu alte acuzații, după ce procurorii au stabilit că agentul nu avea nicio misiune, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

Parchetul General anunță că polițistul care a lovit joi două fetițe pe trecerea de pietoni în București avea viteza peste limita legală și nu se afla în misiune la momentul accidentului.

Conform procurorului de caz Călin Radu, agentul are în acest moment calitatea de suspect în acest dosar. În orele următoare urmează a se lua o decizie în privința sa.

Anchetatorii mai anunță că polițistul nu avea în funcțiune nici semnalele acustice, astfel că fetele care traversau strada legal nu putea să audă mașina și să se ferească.

Nu a respectat regimul de viteză, se face expertiză pentru a determina viteza cu care se deplasa”, a spus procurorul. El a adăugat că polițistul care conducea mașina poliției avea semnalele luminoase pornite, dar nu și pe cele acustice.

”Victima minoră, 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni.

La acest moment, din administrarea probelor rezultă că polițistul avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și cele acustice. Nu se afla în misiune.

La acest moment se fac cercetări cu privire la acest aspecte. Avea semnalele luminoase, nu și pe cele acustice și nu se afla în misiune.

Pot să vă spun că în acest moment are calitatea de suspect și i s-a adus la cunoștință acuzația”, a adăugat procurorul Călin Radu.

laur