Anunțul făcut de Florin Cîțu despre…

Anunțul făcut de ministrul Finanțelor Publice făcut sâmbătă, 14 noiembrie, despre dublarea alocațiilor. Ce a declarat Florin Cîțu în timpul conferinței de presă

  • Nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor
  • Ministrul a vorbit și despre pensii

Florin Cîțu a declarat în urma conferinței de presă că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor, iar în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”. El susţine că există un precedent periculos creat de Curtea Constituţională în privinţa dublării alocaţiilor copiilor.

Întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocaţiilor după retrimiterea legii în Parlament, ministrul a răspuns:

„Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie era exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo.”, a spus Florin Cîţu, Ministrul Finanțelor Publice.

Totodată, ministrul a mai adăugat că în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”.

„Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem să creştem alocaţiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a spus Cîțu.

Ministrul a fost întrebat și despre o eventuală majorare a pensiilor, dacă pe data de 25 noiembrie Curtea Constituţională va respinge sesizarea Guvernului pe Legea rectificării bugetului votată de Parlament. „O să vedem atunci. Aşteptăm motivarea întâi a deciziei Curţii şi apoi vom lua o decizie”, a afirmat ministrul.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *