Anunțul făcut de Raed Arafat. Românii cu drept de vot vor putea circula până la ora 1:00

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că cetățenii cu drept de vot vor putea circula fără restricții între orele 05.00-01.00 în 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare.

Modificările la starea de alertă propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin care românii cu drept de vot vor putea circula până la ora 1:00 fără restricții de circulație , urmează să fie aprobate vineri în ședința de Guvern.

Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului unde avem două situaţii. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5:00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1:00 dimineaţa în data de 7 decembrie.”, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern.

Mai mult, vor fi reglementări și în ceea ce privește zonele carantinate.

,Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care prevede aceste excepţii. Aici trebuie să subliniem un lucru – cei care sunt aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi ei solicită urna mobilă”, a mai precizat șeful DSU, Raed Arafat, scrie Agerpres.

Propunerea vine ca o soluție pentru românii care merg la vot în 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare.

Premierul Ludovic Orban a menționat că cetățenii cu drept de vot vor putea circula fără restricții până la ora 1:00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat prin lege că pot vota pâna la ora 23:59, ″dacă sunt la coadă la ora 21:00″⁣. Premierul a subliniat că este importantă această relaxare a măsurilor pentru a permite întoarcerea acasă a cetățenilor care merg la vot.

Mai mult, nu vor fi sub restricțiile de circulație impuse între 23:00 şi 5:00 dimineața nici membrii BEC, observatorii, candidații, personalul tehnic și personalul auxiliar și nici pentru cei care au dreptul să asiste.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *