Are doar 7 ani, dar i-a uimit pe toți cu abilitățile ei. De ce e supranumită cea mai puternică fetiță din lume

Rory van Ulft, o fetiță de doar 7 ani din SUA, a uimit o lume întreagă cu forța și determinarea ei.

Rory este cea mai puternică fetiță din lume, fiind capabilă să ridice 80 kg, conform publicației spaniole As. Cariera ei în lumea forței a început de la o vârstă fragedă.

Micuța Rory a început mai întâi cu gimnastica, activitate sportivă pe care a îndrăgit-o imediat. Din păcate, din cauza riscului de accidentare, ea și-a ales să continue cu powerlifting, sport ce seamănă foarte tare cu halterele.

În prezent, ea a ajuns la o performanță greu de crezut pentru vârsta ei, fiind atât de puternică încât ridică 61 kg cu genuflexiuni și 32 kg stilul smuls.

Tatăm fetiței, Cavan van Ulft, a declarat, fiind foarte mândru de ea, pentru publicația spaniolă As:

„Pe baza totalului actual, Rory nu este doar cea mai puternică fată de șapte ani din lume, ci este, de asemenea, probabil cel mai puternic copil de șapte ani care a trăit vreodată, pentru care există rezultate verificabile. În ceea ce privește puterea lui Rory, în comparație cu toți campionii naționali din categoriile de greutate mai mică și vârsta de dezvoltare a fetelor, în prezent nu există nimeni mai bun”, potrivit eurosport.ro.

Cum a început totul

Rory a început să se antreneze la vârsta de 5 ani, când a fost înscrisă de părinți la un curs de gimnastică. Fetița îndrăzneață, care poartă tatuaje temporare la competiții pentru a arăta cât de dură e, petrece aproape 9 ore pe săptămână la antrenamentele de gimnastică și aproximativ 4 ore la cere pentru ridicare de greutăți, potrivit DailyMail.

Micuța în vârstă de 7 ani a câștigat concursul de ridicat greutăți pentru copiii cu vârsta sub 11 ani și pe cel pentru copiii cu vârsta sub 13 ani la Campionatul Național pentru Tineret din SUA, la categoria 30 kg. Astfel, ea a devenit cea mai tânără câștigătoare din istoria SUA la campionatul național destinat copiilor și adolescenților.

Deși este extrem de puternică, micuța a dezvăluit că îi place mai mult gimnastica decât powerlifting pentru că “la gimnastică nu trebuie să ridic nimic deasupra capului”, a mărturisit Rory.

Rory, micuța canadiancă, este muncitoare și a învățat de la o vârstă fragedă ce înseamnă să fie responsabilă, atunci când vine vorba de antrenamentele ei și de dieta sa.

Chiar dacă este doar o școlăriță, Rory știe deja ce vrea să facă pe viitor și se pare că are șanse să devină o sportivă extraordinară.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *