Atentat sângeros! Peste 110 oameni uciși. Unde a avut loc masacrul

Un atentat sângeros a avut loc în Nigeria. Peste 110 persoane au fost ucise în timp ce îşi lucrau pământul, potrivit unui bilanţ al Naţiunilor Unite. Dintre cei uciși, 43 aveau gâtul tăiat. Acesta este cel mai sângeros atentat împotriva civilior din acest an, în nord-vestul ţării.

Peste 110 oameni uciși în atentat
Unde a avut loc masacrul
43 de victime aveau gâtul tăiat
Mai bine e 110 oameni au fost uciși fără milă într-un atentat din Nigeria, scrie Agerpres. Atacatorii au venit cu motocicletele pe câmpurile din zona Koshobe.

La începutul după-amiezii, indivizi înarmaţi au sosit pe motociclete şi au comis un atac brutal asupra bărbaţilor şi femeilor care lucrau pe câmpuri în Koshobe. Cel puţin 110 civili au fost ucişi cu cruzime şi mulţi alţii răniţi în acest atac”, a declarat coordonatorul umanitar al ONU în Nigeria, Edward Kallon.

Kallon a mai afirmat că este „cel mai violent atac comis împotriva unor civili inocenţi în acest an”.

Mai bine de 110 oameni uciși, în urma atentatului

Scena de coșmar s-a petrecut în ziua alegerilor locale ale statului Borno, primele organizate de la începutul insurecţiei Boko Haram în 2009. De atunci, peste 36.000 de persoane au fost ucise şi peste două milioane au fost nevoite să-şi abandoneze locuinţele.

„Este, fără îndoială, semnătura Boko Haram, care operează în regiune şi care atacă frecvent agricultorii”, a declarat reprezentantul unui grup de autoapărare proguvernamental, care precizat că în urma masacrului, 43 de victime aveau gâtul tăiat.

Cele 43 de cadavre au fost înmormântate duminică în localitatea vecină Zabarmari, în prezenţa guvernatorului statului Borno, Babaganan Umara Zulum. Între timp, s-au continuat căutările altor victime în apele mlăştinoase.

Masacrul a avut loc într-o orezărie

După acest atac, ONU a transmis un comunicat, care nu menţionează gruparea jihadistă Boko Haram, nici facţiunea disidentă a grupării Statul Islamic în Africa de Vest (Iswap). Cea din urmă este autoarea mai multor violențe în această regiune şi controlează o parte din teritoriul nigerian.

Atentatul a avut loc într-o orezărie situată la mai puţin de 10 km de Maiduguri, capitala statului Borno. Orașul este considerat epicentrul insurecţiei islamiste. Alți 22 de agricultori au fost ucişi pe câmpurile lor, în apropierea orașului, chiar luna trecută.

Jihadiștii îi au în vizor pe agricultori, pescari şi tăietorii de lemne pentru că sunt de părere că aceștia transmit informaţii armatei. De asemenea, sunt deranjați de faptul că nu plătesc „impozit” jihadist, obligatoriu pentru a exercita o activitate economică în anumite zone din Borno.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *