Avertisment ANM. Meteorologii anunță ninsori, vânt puternic și polei până duminică. Care sunt zonele vizate

Un nou avertisment vine direct de la ANM. De data aceasta, meteorologii anunță ninsori abundendente, vânt puteric și polei pe multe șosele din țară. Iată care sunt zonele vizate de aceste fenomene ce vor ține până duminică, 7 februarie.

Mai multe zone din țară intră sub avertisment de ninsori și polei.
Meteorologii anunță vreme rea până duminică.
Administrația Națională de Meteorologie nu vine deloc cu vești bune. Ultima luna din iarnă pare cea mai aspră, căci acum, pe lângă faptul că trecem de la o zi la alta, de la temperaturi ridicate la unele foarte scăzute, chiar negative, nici ninsorile și vântul puternic nu ies din peisaj.

Iarna, deși s-a instalat târziu în România, acum își face de cap și nu vrea să îi facă loc primăverii. Motiv pentru care Administrația Națională de Meteorologie au trimis un avertisment de vremea rea.

Meteorologii anunță vânt, ninsori și polei până duminică

Articolul continuă după recomandări

PLAYTECH
Ce a pățit Lidia Buble este inimaginabil. Cum a dormit pe preș: ‘Voi vă plângeți de reguli’
ANTENASTARS
Irina Stroia, ispita de la „Insula iubirii”, mărturii devastatoare, după ce a aflat că i-a recidivat cancerul: „E un șoc psihic”/ VIDEO
ANTENASTARS
Loredana Chivu, jefuită. Geanta furată costa mii de euro
ANTENASTARS
Andrei Ştefănescu, dezvăluiri din culisele noului sezon ”Te cunosc de undeva!”: Este ceva diferit față de ce a fost până acum
În nordul și centrul Moldovei sunt anunțate ninsori abundente și polei pe șosele, ceea ce va îngreuna circulația. De asemenea, de vineri de la ora 16:00 și până duminică, 7 februarie, la ora 10:00, și vântul se va intensifica în toate zonele montane, rafalele depășind 80 de kilometri pe oră.

Totodată, în zonele montane din Moldova pe lângă ninsori, meteorologii anunță și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie, ceea ce va face ca în unele zone să se depunp poleiul, căci nici temperaturile nu vor fi prea ridicate în aceste zile. Maximele se vor încadra între 6 și minus trei grade, iar pe timpul nopții, termometrele vor arăta între minus două și minus cinci grade Celsius.

Conform Mediafax, în urma ninsorii ce va cădea în acest weekend, stratul de zăpadă va fi unul destul de mare, căci acestea vor fi moderate, dar și ploile vor depăși local 15 l/mp.

De altfel, meteorologii spun că deși vântul va sufla până la finalul weekend-ului, nici în noaptea de duminică spre luni lucrurile nu se vor îndrepta, căci acesta va sufla și va mai cu putere, intensificându-se mai ales în zonele montane ale țării, unde rafalele vor depăși 90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *