Avertisment de ultimă oră din partea specialiștilor. Milioane de copii, în pericol. Cum acționează, de fapt, noua tulpină de COVID-19

Veste proastă pentru milioane de cetățeni. Cu cât se descoperă mai multe informații referitoare la efectele produse de noua tulpină de coronavirus, cu atât specialiștii sunt și mai îngrijorați, transmițând avertismente către populație.

O nouă categorie de persoane, predispusă la infectarea cu noua tulpină COVID-19
Specialiștii britanici trag semnale disperate de alarmă în ceea ce privește ultimele informații apărute despre noua mutație a noului coronavirus. Potrivit cercetătorilor, această nouă tulpină, puternic transmisibilă, poate afecta copiii la fel de mult ca și adulții

Dacă varianta inițială de COVID-19 afecta într-un procent mic categoria persoanelor cu vârste fragede, această nouă mutație are o răspândire largă.

Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG, potrivit hotnews.ro.

De aceeași părere este și Neil Ferguson, profesor și epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra, și el membru al NERVTAG. Acesta a afirmat că ultimele indicia demonstrează că această tulpină ar afecta într-un procent mai mare copiii.

Există indicii că are o înclinație mai mare în a infecta copiii. Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de și mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a afirmat acesta.

Potrivit cercetătorilor britanici, noua tulpină de COVID-19 ar fi cu până la 70% mai contagioasă, lucru care a determinat mai multe țări să-și închidă granițele cu Marea Britanie.

Copiii, la fel de predispuși ca și adulții
În privința tulpinei inițiale SARS-CoV-2, diferiți medici au confirmat că nu reprezintă un mare pericol pentru copii, rata de infectare fiind mult mai mică decât în rândul adulților.

Din păcate, situația pare să nu fie similară și în cazul noii mutației Covid-19, care ar afecta un procent mai mare de copii, poate egal cu cel al adulților.

Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a dezvălui că printre ultimele ipoteze privind noile mutații există unele potrivit cărora Sars-Cov-2 intră în celulele umane, rezultând că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții. De aceea, ținând cont de tiparele manifestate, este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”, a declarat Barclay, potrivit hotnews.ro.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *