Avertisment important de la ANM! Un val polar lovește România

În ultima perioadă ne-am bucurat de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere că suntem deja în luna noiembrie. Totuși, vremea s-a schimbat radical la noi în țară de câteva zile și temperaturile au început să scadă. Vezi ce ne așteaptă în zilele următoare și ce schimbări se produc în toată țara.

Se răcește vremea complet

Ne-am bucurat de o vreme foarte bună în ultima perioadă. Temperaturile au fost unele de primăvară, nicidecum de finalul toamnei. Se pare, însă, că vremea se strică de acum înainte și se vor simți răciri considerabile în toată țara.

Meteorologii spun că un val de aer polar se va abate asupra întregii țări, ceea ce înseamnă că termometrele vor indica valori extrem de mici.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între  minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral. Astfel, nu vor fi inregistrate temperaturi mai mari de 15 grade Celsius.

”De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

Vremea va fi extrem de rece și marți. Temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele specifice perioadei. Sunt așteptate ploi în regiunile vestice și nord-vestice, precum și în zonele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar vremea se va schimba complet spre finalul săptămânii. Cerul va fi mai mult înnorat și aerul foarte rece.

laur