AVERTISMENT ULUITOR ÎNTR-UN SUPERMARKET DIN LONDRA PENTRU HOȚII ROMÂNI + REPLICA GENIALĂ A UNEI ROMÂNCE ARHITECT CARE TRĂIEȘTE ÎN ANGLIA

Un avertisment dintr-un supermarket din Londra, special pentru hoții români, a scandalizat-o pe Iolanda Costide, un arhitect care trăiește de mulți ani în capitala Angliei. Mesajul este scris în limba română.
„Avertisment pentru hoții din magazine. Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Ofițeri de poliție îmbrăcați în civil acționează în această zonă”. Este mesajul afișat la standul de băuturi al supermarket-ului din Londra. Scris, aici e supărarea, în limba română!

Avertisment uluitor într-un supermarket din Londra pentru hoții români + Replica genială
Fost președinte al Asociației Culturale a Românilor din Anglia până în 1995, Iolanda Costide le-a trimis o scrisoare deschisă reprezentanților supermarket-ului în care-și arată nemulțumirea. ”Nu este demn ca un lanț care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoțului. Trebuie să credem că toți românii sunt hoți, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului și au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtați astfel de afișe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenția Comisiei pentru egalitate și drepturile omului asupra practicilor dvs”, a scris Iolanda Costide, pe pagina sa de Facebook.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *