Avertizare meteo: Vin ninsorile in Romania.

Avertizare meteo. Intreaga tara va fi, in urmatoarele 3 zile, sub o informare meteo de frig, precipitatii moderate cantitativ, vant si ninsori in zonele montane. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rece in toata Romania.

Informare meteo de vreme deosebit de rece in toata tara. La munte, va ninge.

Alerta va fi valabila pana luni dimineata si vizeaza toata tara

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitatii moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificari temporare ale vantului

Interval de valabilitate: 08 octombrie, ora 10 – 11 octombrie, ora 10

Zone afectate: conform textului

In intervalul mentionat vremea va fi deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice in cursul zilelor mult mai coborate decat mediile multianuale specifice datei.
Va ploua in jumatatea sudica a tarii pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) si in noaptea de vineri spre sambata (8/9 octombrie), iar sambata si duminica (9 si 10 octombrie) mai ales in vest si sud-vest.

La munte, in special in Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile si pe alocuri se va depune strat de zapada. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat in Banat si Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar vantul va prezenta intensificari in vestul Carpatilor Meridionali, in sudul Banatului si pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local si in regiunile sud-estice, sudice si in restul zonei montane, unde rafalele vor fi in general de 45…60 km/h.

In Capitala se anunta o zi deosebit de rece, cu atmosfera inchisa. Maxima se va opri la 13 grade. Vantul va continua sa sufle cu viteze de 50km/h, iar spre seara va ploua slab

laur