Belgia. Zeci de români, răpiți, bătuți și sechestrați într-o pivniță

Un cuplu de români împreună cu cei doi copii ai lor au fost, astăzi, condamnați pentru organizație criminală după ce ar fi exploatat mai mulți conaționali la muncă în Belgia. 23 de muncitori români au fost răpiți, bătuți și sechestrați într-o pivniță.

Cei patru inculpați au ajuns în Belgia în anul 2014 cu „bagajele” deja pline de antecedente penale: organizare criminală, trafic și contrabandă cu ființe umane, trafic de droguri.
O dată stabiliți în Bruxelles, principalul lor obiectiv era să atragă forța de muncă românească, acordând candidaților un salariu de 1.500 de euro. Când au ajuns muncitorii români la ei, le-au spus că remunerația lor va fi de doar 800 de euro.
Muncitorii, nedeclarați și angajați în livezi sau în sectorul construcțiilor, erau cazați pe saltele pe podea în pivnițe, lucrau ore suplimentare și erau bătuți sau urmăriți până în România dacă s-au plâns sau au vrut să plece. În urma plângerilor a cinci muncitori, inculpații au părăsit Belgia în anul 2016.

O româncă a încercat să fugă, dar a fost pedepsită: obligată se se prostitueze

Auditorul muncii, Jérome Deumer, a explicat în timpul ședinței de la mijlocul lunii octombrie: „Primul care a depus o plângere a lucrat 14 zile de la 7:30 la 20:00, înainte de a fugi și de a raporta faptele poliției. După ce a depus plângere, a fost amenințat că va suferi familia lui din România.
O altă victimă relatează că inculpații i-au confiscat cartea de identitate și cardul bancar pentru a nu fugi. A muncit într-o livadă cu 300 de euro pe lună. Iubita lui a vrut să fugă, însă a forțat-o să se întoarcă și a obligat-o să se prostitueze.
Altul a reușit să scape, a plecat pe jos, fără documente.
Un total de 23 de persoane ar fi fost angajate, fără a fi declarate, pentru această organizație criminală”.

Românul, considerat liderul, 6 ani cu executare

Astăzi, judecătorii l-au condamnat pe tată, considerat liderul asociației criminale, la 6 ani de închisoare, o amendă de 750.000 EUR și o interdicție profesională de 10 ani. Procuratura a obținut arestarea sa imediată.
Soția sa este condamnată la 2 ani de închisoare, o amendă de 150.000 EUR și o interdicție profesională de 5 ani.
Copiii cuplului sunt, respectiv, condamnați la 4 și 2 ani de închisoare, la o amendă de 150.000 EUR și la o interdicție profesională de 5 ani, informează dhnet.be.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *