BILL GATES, DECLARAȚIILE CU CARE A ȘOCAT OMENIREA: “PREGĂTIREA PENTRU URMĂTOAREA PANDEMIE TREBUIE LUATĂ ÎN SERIOS”

Cofondatorul companiei Microsoft a publicat o scrisoare în care a cerut guvernelor din toate colțurile lumii să facă investiții anuale de miliarde de euro în știință ca să prevină următoarea pandemie. Bill Gates a precizat că “nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos” așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lui 2019, când a apărut virusul SARS-CoV2.

Bill Gates a făcut afirmații cu care a șocat planeta
Conform declarațiilor făcute de cunoscutul filantrop, investițiile ar trebui făcute de țările bogate ale lumii, pentru că ele au cel mai mult de pierdut. În plus, magnatul a vorbit despre înființarea “pompierilor pandemiei” – o organizație formată din aproape 3.000 de oameni la nivel global care să monitorizeze și să intervină rapid atunci când există astfel de crize sanitare.

“Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos. Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepția cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, a transmis Bill Gates în scrisoarea pe care a semnat-o împreună cu soția sa, Melinda Gates, și pe care a postat-o pe blogul său.

Miliardarul american a comparat pandemia cu un război și consideră că omenirea trebuie să o trateze ca atare.

“Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios, la fel ca amenințarea războiului. Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiții în fiecare an, dar amintiți-vă că costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume e estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane și pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliță de asigurare pe care și-o poate permite lumea”, a mai precizat Bill Gates.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *