Brânza cu roșii, preferata românilor pe timpul verii. Mihaela Bilic spune de ce e bine să măncăm și pâine la această combinație

Vara este anotimpul în care apar fructele și legumele, putem face tot felul de combinații alimentare sănătoase, putem face mișcare în aer liber și ne preocupă, mai mult ca oricând, aspectul fizic. În ceea ce privește alimentația, pe timpul verii, aceasta este ușoară mai ales pentru că are la baza tot felul de crudități, care au conținut ridicat de apă, sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Una dintre combinații alimentare preferate de românii vara este brânza cu roșii.

Brânza cu roșii – care sunt proporțiile potrivite

Mihaela Bilic explică de ce este greșit să credem că roșiile cu brânză nu ne îngrașă, mai ales dacă nu consumăm și pâine la această combinație.

Medicul atrage atenția că este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză.

Nutriționistul are vești proaste pentru cei care cred că pot mânca brânză fără probleme, pentru că aceasta nu îngrașă. Mai mult decât atât, Mihaela Bilic recomandă și o felie de pâine la salata cu roșii și brânză.

Cu alte cuvinte, brânza ne îngrașă și trebuie să avem grijă la proporțiile din farfurie. Tot medicul nutriționist a atras atenția că, dacă vrem să ne bucurăm de această combinație alimentară de vară (brânza cu roșii), trebuie să ne asigurăm că roșiile ocupă 80% din farfurie.

În ceea ce privește gramajul ideal, Mihaela Bilic spune că porția corectă de brânză este de 70 de grame și că pachetele mici de brânză pe care  le găsim în supermarket conțin, de fapt, 3 porții.

laur