BREAKING NEWS! Se ÎNCHID granițele, din cauza pandemiei de coronavirus!

Premierul din Noua Zeelandă a anunțat că frontierele țării se vor închide pentru o lungă perioadă de timp.

Jacinda Ardern a declarat că Noua Zeelandă nu își va deschide granițele prea curând. Aceasta a adăugat că în acest moment trebuie evaluat impactul la scară largă al campaniilor de vacinare desfășurate la nivel mondial.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a explicat că pericolul pe care îl reprezintă acest virus este semnificativ pentru mase, motivând că în acest weekend au apărut noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, după o lungă perioadă în care arhipelagul a reușit să țină sub control situația.

Jacinda Ardern: „Putem să ne aşteptăm ca frontierele noastre să fie afectate o mare parte a anului”

Ţinând cont de riscurile în lume şi de incertitudinea privind campaniile internaţionale de vaccinare, putem să ne aşteptăm ca frontierele noastre să fie afectate o mare parte a anului”, a declarat ea presei, scrie La Libre Belgique.

Din luna mai, frontierele ţării sunt închise pentru călătorii străini. Doar cetăţenii neo-zeelandezi au permisiunea să intre pe teritoriul ţării.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă, având o populație de 5 milioane de locuitori, totalizează mai puţin de 2.000 de cazuri şi o medie de 25 de decese în urma răspândirii coronavirusului.

Premierul Ardern regretă decizia luată de Australia

Jacinda Ardern susține că regretă decizia luată de Canberra de a suspenda „bula” care îi scutea pe cetăţenii celor două ţări de carantină, în urma celebrului caz local de contaminare.

Este vorba despre o femeie care a revenit din Europa şi a fost declarată pozitivă la 10 zile după ce şi-a încheiat carantina de două săptămâni, într-un hotel.

Cu “o bulă de călătorie, oamenii trebuie să fie siguri că frontierele nu vor fi închise într-un interval foarte scurt din cauza unor incidente pe care credem că le putem gestiona bine la nivel naţional”, a spus ea.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *