Calendar creștin ortodox – sărbătoare mare, azi, 18 decembrie 2020. Cui trebuie să-i urezi la mulți ani

An de an pe data de 18 decembrie este sărbătoare mare. În calendarul creștin ortodox este prăznuit Sfântul Daniil Sihastru. Enoriașii trebuie să afle cui trebuie să-i ureze la mulți ani.

Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 18 decembrie 2020, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Azi este prăznuit Sfântul Cuvios Daniil Sihastru. Credinciosul s-a născut la mănăstirea Sfântul Nicolae din Răduți.

Ne apropiem cu pași repezi de Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, însă până atunci alte sărbători creștine ortodoxe sunt marcate în calendarul ortodox. Azi este vorba despre un Sfânt foarte important, renumit în credința românească.

La mulți ani tuturor celor care poartă prenumele de „Daniil”. Acest nume reprezintă forma rusească a numelui Daniel. Provine din numele ebraic Daniyyel, care are sensul ‘Dumnezeu este judecatorul meu’.

Cine a fost Daniil Sihastru
Azi este prăznuit Sfântul Cuvios Daniil Sihastru. Sfântul care s-a născut într-o familie foarte săracă, în cadrul unei moșii a mănăstirii Sfântul Nicolae din Rădăuți, la începutul secolului al XV-lea.

Când a fost încreștinat, Daniil Sihastru a primit numele de Dumitru, însă în adolescență lucrurile s-au schimbat. La vârsta de 10 ani, Sfântul Cuvios Daniil Sihastru a fost dus să învețe la Mănăstirea Sfântul Nicolae din Rădăuți. După cinci ani de zile, tânărul a devenit monah în mănăstire. Sfântul Cuvios Daniil Sihastru a primit și numele prorocului și împăratului David.

Rugăciunea zilei care te scapă de probleme
În această zi este foarte important să rostești următoarea rugăciune care te va ajuta să treci peste anxietate și depresie.

„Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea”.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *