Calendar ortodox 2 noiembrie 2021. Șase mari Sfinți sărbătoriți astăzi. Toți credincioșii ar trebui să-i știe

Calendar ortodox 2 noiembrie 2021. În a doua zi din luna noiembrie, Biserica Ortodoxă cinstește șase mari Sfinți care s-au sacrificat pentru credința lor nestăvilită în Mântuitorul Iisus Hristos. Este vorba despre Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos și Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie.

Sfinții zilei în Calendarul ortodox de marți, 2 noiembrie

Părintele Gavriil Ivireanul, cel sărbătorit de către credincioșii ortodocși la data de 2 noiembrie, a fost canonizat de Biserica Georgiei în rândul sfinţilor celor nebuni pentru Hristos, a căror pomenire liturgică se face ca pentru sfinţii monahi, chiar şi atunci când au fost simpli mireni.

Despre Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie se știe că au fost creștini persani și au primit mucenicia în vremea împăratului Sapor al II-lea (339-379). Pentru că au mărturisit că sunt creștini, ei au fost supuși celor mai crunte torturi

Când erau întemnițați, la ei a coborât îngerul Domnului și o dată chiar Mântuitorul Iisus Hristos care a luat chipul unui bărbat cu fața luminoasă precum soarele. El i-a întărit spre a răbda toate suferințele la care erau supuși.

Acești Sfinți mucenici au făcut minuni și așa i-au determinat pe mulți păgâni să se lepede de credințele lor și să creadă în Iisus Hristos.

Alți Sfinți pomeniți în fiecare an la data de 2 noiembrie. Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Mucenici Eudoxie, Agapie și alți opt sfinți, pe Sfintele Mucenițe Chiriachi, Domnina și Doamna și pe Sfântul Cuvios Marcian din Cir.

Cele mai importante sărbători din luna noiembrie 2021

În luna noiembrie, Biserica Ortodoxă marchează trei mari sărbători cu cruce roșie și nouă sărbători cu cruce neagră. Sărbătorile cu cruce roșie sunt: Soborul Sfinților Mihail și Gavril, prăznuit pe 8 noiembrie, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare pe 21 noiembrie, și Sfântul Apostol Andrei care este prăznuit pe 30 noiembrie.

Sărbătorile cu cruce neagră din luna noiembrie sunt: Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer, Sfântul Mina, Sfântul Atanasie Todoran, Sfântul Ioan Gura de Aur, Începutul Postului Nașterii Domnului, Sfântul Paisie de la Neamț, Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru Vâlcea și Sfânta Mucență Ecaterina

laur