CÂND AR PUTEA REVENI ELEVII LA ȘCOALĂ? NOUL SECRETAR DE STAT DIN MINISTERUL EDUCAȚIEI FACE ANUNȚUL

Veste bună pentru toți elevii! Ministerul Educației a făcut anunțul mult așteptat. Elevii se vor putea întoarce în băncile școlilor după sărbătorile de iarnă.

Mai exact, în luna februarie, la începerea noului semestru, elevii s-ar putea reîntoarce la școală, în funcție de evoluția situației epidemiologice din România.

Potrivit declarațiilor făcute de secretarul de stat Sorin Ion, revenirea la școală a elevilor este luată în considerare și pentru organizarea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională de anul viitor.

„La acest moment, nu s-au pus în discuție examenele, asta și din cauză că sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față. O schimbare ar însemna să dăm examene în sistem online, ceea ce e extrem de greu. Poate că nici nu ar trebui să luăm în calcul alt mod decât școala față în față.

Și să nu uităm că anul trecut am organizat în condiții excelente examenele, tot în condiții de pandemie“, a declarat Sorin Ion, pentru edupedu.ro.

„Programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educației în acest moment”

Secretarul de stat din Ministerul Educației a menționat că principalul scop pentru Ministerul Educației reprezintă programele școlare pentru liceu.

„Programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educației în acest moment și ne aflăm cu ele aproape de finalizare. Cred că foarte curând ele vor fi publicate. Sunt mai multe variante“, a mai precizat noul secretar de stat.

Dacă situația epidemiologică nu o va permite, autoritățile susțin că orele s-ar putea desfășura tot online, până la finalul anului școlar. În acest context, analfabetismul digital s-ar putea accentua. Potrivit unui studiu, România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea tehnologiei.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *