Când începe școala. Decizia oficială a fost anunțată sâmbătă dimineața

Când începe școala. Școlile rămân în regim de învățământ online cel puțin până pe 8 februarie, decizia fiind inclusă într-o hotărâre de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Când începe școala. Anunțul oficial a fost făcut de autorități, sâmbătă dimineața. ”Printre prevederile din această hotărâre menționăm propunerea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line până la data de 7 februarie 2020, necesară emiterii ordinului de către ministrul Educației”, a informat sâmbătă CNSU.

Când începe școala. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat și lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Măsura vine la 5 zile de la ultima actualizare, urmând să intre în vigoare sâmbătă seară, la ora 20:00. Printre statele reintroduse în listă, raportat la cea aprobată în 3 ianuarie, se numără Irlanda, Rusia, Belarus, Spania, Malta, Franţa.

Când începe școala. Anunțul făcut de ministrul Educației
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreştea ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic.

“Pierderile suferite de sistemele de educaţie ”sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată”, a declarat Cîmpeanu la Ştirile ProTV.

Sorin Cîmpeanu dorește deschiderea școlilor pe 8 februarie
El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu. Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă”, a subliniat ministrul.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *