Când se vor închide școlile! Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Când se vor închide școlile! Cazurile de coronavirus cresc în continuare, iar părinții se gândesc la starea de sănătate a elevilor care în continuare merg fizic la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune când se pot închide unitățile de învățământ.

Când se vor închide școlile! Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Deși cazurile de coronavirus sunt din ce în ce mai multe, școala rămâne în continuare deschisă, iar zeci de mii de elevi merg în fiecare zi la cursurile fizice, în ciuda numărului de infectări. Mulți dintre părinți vor ca unitățile de învățământ să-și închidă porțile pentru o perioadă, cel puțin până când cazurile de COVID-19 vor mai scădea, însă acum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune când ar putea avea loc acest lucru.
Acesta a declarat că școlile nu vor fi închise decât la decizia directorilor unităților de învățământ, iar fiecare școală va lua singură această măsură în funcție de numărul de infectați din acea școală. Sorin Cîmpeanu a spus că el ar recomanda trecerea în online, fiind o măsură de siguranță.

”În momentul în care din cauza numărului mari de infectări, numărului mari de profesiori infectați sau carantinați în localitate, din cauza problemelor de infrastuctură pot solicita acest lucru, trecerea în online. Evident că va exista și responsabilitate și curaj din partea directorilor de școli”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Au fost peste 9000 de cazuri într-o singură zi

Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.365.788 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.177.704 pacienți au fost declarați ‌vindecați.

 În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.148 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 183 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima ‌infectare.

Până astăzi, 39.629 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au ‌decedat. În intervalul 10.10.2021 (10:00) – 11.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 209 decese (96 bărbați și 113 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul ‌București.

laur