Când se vor redeschide școlile. Decizia anunțată de premierul Ludovic Orban

După ce în urmă cu ceva timp autoritățile au decis închiderea școlilor, în contextul pandemiei de coronavirus, acum am aflat și când se vor redeschide. Premierul României, Ludovic Orban, a făcut publică decizia momentului.

Școlile din România rămân închise.
Ludovic Orban a luat o decizie fermă.
Dacă inițial, doar în anumite orașe din țară se închiseseră școlile, ulterior această măsură a fost luată la nivel naționl. Fapt care a făcut ca cei de la putere să fie extrem de dur criticați de elevi și părinți, căci se pare că învățământul online nu se compară cu cel făcut fată în față. Și, mai ales, pentru că încă există copii care nu pot beneficia de ”luxul” de a studia prin intermediul rețelelor de socializare.

Chiar și așa, nici ministrul Educației și nici Orban nu dau semne că am putea reveni la mersul la școală. Ba mai mult, pentru că situația este una din ce în ce mai îngrijorătoare, pentru că spitalele sunt pline, iar medicii au ajuns la epuizare, dar și pentru că încă nu beneficiem de un vaccin anti-COVID-19, care să reducă numărul infecțiilor zilnice, premierul nici nu se gândește să îi aducă, din nou, pe elevi în sălile de curs.

Școlile din România rămân închise

Mai mult decât atât, pentru că știe că foarte mulți copii își doresc acest lucru, la fel de mult ca părinții, care acum sunt într-o sutuația dificilă, căci mulți nu au în grija cui să îi lase, premierul subliniază că această măsură a fost implementată și în alte state europene, care inițial au păstrat școlile deschide.

De ce? Ei bine, se pare că, spune Orban, nu școală în sine crește riscul epidemiologic, ci mersul la școală, care face ca orașele să se aglomereze.

„Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis. Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinți și bunici, am decis să păstrăm școlile închise”, a spus Ludovic Orban, conform romaniatv.net.

Însă, declarațiile oficialului nostru vin după ce directorul OMS a menționat că nu faptul că școala online face ca o generație întreagă să piardă o bună parte a educației. De asemenea, cea mai importantă mărturisire făcută este aceea că nu școlile sunt marile focare de transmitere a virusului ucigaș din China.

”Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere. Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, a spus Hans Kluge.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *