CÂND SE VOR RELAXA RESTRICȚIILE DIN BUCUREȘTI ȘI ÎN CE CONDIȚII. PREFECTUL CAPITALEI A FĂCUT ANUNȚUL

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a anunțat că restricțiile se vor relaxa începând de sâmbătă, în cazul în care rata de infectare din București se va menține sub 3 la mie.

Toți bucureștenii așteaptă relaxarea restricțiilor, mai ales că în ultimele zile, rata de infectare a mai scăzut și acest lucru este mult mai realizabil

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a declarat că se vor redeschide cinematografele, restaurantele și sălile de jocuri de noroc, în cazul în care rata de infectare se va menține sub 3 la mie.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Cum vor funcționa restaurantele și cinematografele
Chiar dacă rata de infectare cu noul coronavirus rămâne sub 3 la mie și restaurantele și cinematografele se deschid, Traian Berbeceanu a mai spus, pe pagina lui de Facebook, cum vor funcționa acestea și la ce capacitate.

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *