Când se vor ridica restricţiile în Europa?

Comisia Europeană va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor pentru noul coronavirus în cele 27 de state membre, pentru a evita un nou val al pandemiei, a declarat, joi, şefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

Vom continua coordonarea eforturilor noastre de a-i informa pe cetăţeni în privinţa vaccinării”, a spus von der Leyen.

Şefa Comisiei Europene a adăugat că Executivul Uniunii va extinde discuţiile cu companiile Moderna şi Novovax pentru achiziţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Când vom avea un vaccin împotriva COVID-19?
Șefa Comisiei Europene amintește că Uniunea a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

Citeste si: Care este vaccinul anti-COVID care declanșează o reacție puternică a sistemului imunitar în cazul vârstnicilor

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat ea.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.