Când vom renunța la masca de protecție? Declarațiile specialiștilor de la OMS

Deși românii așteaptă cu sufletul la gură decizia conform căreia nu vor mai trebui să poarte masca de protecție împotriva COVID-19, această decizie nu va veni prea curând.Infectarea cu noua tulpină este în ascensiune în România, iar acest lucru nu permite relaxarea măsurilor de prevenție.

Nu vom renunța curând la masca de protecție
Și persoanele vaccinate vor purta în continuare mască
Nu e un secret că mulți români sunt revoltați în ceea ce privește măștile de protecție. Un număr considerabil de români a ales să se vaccineze, dar asta nu îi scutește de purtarea măștii.
Specialiștii din România informează că vaccinul nu oferă imunitate de 100%, iar măștile de protecție nu vor dispărea din peisaj curând. Se recomandă purtarea măștii si respectarea regulilor de igienă în continuare.

Până nu atingem un procent de imunizare de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) afirmă spusele specialiștilor din România și declară că pe primul plan ar trebui să se afle protecția.

Și persoanele vaccinate vor purta în continuare mască

Și fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, exclude eliminarea măștilor de protecție, atât pentru persoanele nevaccinate, cât și pentru cele vaccinate.

”Gândiţi-vă că principala cauză sau principalul fel de transmitere este cel aerogen, încă se menţine. Cât timp suntem apropiaţi în spaţiile închise, ne gândim să rămână aceste măşti”, a declarat Nelu Tătaru, conform economica.net.

Fostul ministru al Sănătății susține că eliminarea măștilor de protecție va fi luată în calcul doar în cazul în care numărul de infectări va scădea considerabil și nu vor mai exista focare.

Astfel, măștile de protecție nu vor dispărea prea curând din peisaj, mai ales după descoperirea noilor tulpini de coronavirus.

Orice persoană care se vaccinează anticoronavirus capătă imunitate, dar nu renunță la mască. O persoană vaccinate va purta masca în continuare, pentru a-i proteja și pe ceilalți.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.