Carantină într-o comună din Ilfov. Măsura a intrat în vigoare

Carantină într-o comună din Ilfov. Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis vineri Ordinul nr. 6220 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Dascălu, precizează Prefectura Ilfov.

Măsura carantinării a fost instituită până pe 30 ianuarie, ora 5:30. Direcția de Sănătate Publică a efectuat o analiză de risc, în urma acesteia, dar și a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, reprezentanții

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov s-au reunit într-o ședință extraordinară și au adoptat Hotărârea CJSU nr. 3, prin care s-a decis carantinarea comunei Dascălu.

Carantină într-o comună din Ilfov: ”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea CJSU nr. 3 din 15.01.2021, prin care

s-a făcut propunerea de carantinare a comunei Dascălu, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență” , se arată pe Instituția Prefectului Județului Ilfov.

Nici la Cluj nu mai sunt locuri pentru vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că nici la Cluj şi nici la Bucureşti nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID. El a mai spus că soluţia va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile.

Nici la Cluj nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinare în următoarele 20 de zile, după ce la Bucureşti acestea s-au epuizat în aproximativ trei ore de la momentul când platforma de programare a devenit funcţională. Ministrul Sănătăţii a declarat că acest lucru este

„îmbucurător”, semn că principala grijă a autorităţilor, înainte de startul celei de-a doua etape a campaniei era reticenţa românilor la vaccin, având în vedere că în această etapă se estimează că în jur de 5 milioane de persoane ar urma să fie imunizate.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *