Carantină obligatorie! Lista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei la sosirea în România, în contextul pandemiei de COVID-19. În total, pe listă sunt 37 de state, faţă de 30 la actualizarea anterioară

Între statele nou incluse sunt Republica Moldova, Turcia şi Olanda. Italia a ieşit de pe lista cu restricţii.

Lista țărilor cu risc epidemiologic este deschisă de Serbia, cu o rată de infectare de 1.396.1 la 100.000 de locuitori
Urmează Georgia, Croaţia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia şi Iordania.

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *