Carantină prelungită în două localităţi

Carantina în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna a fost prelungită cu 7 zile, măsura intrând în vigoare vineri seară.

Măsura de carantinare a fost prelungită pentru o perioadă de 7 zile în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, începând cu data de 11.12.2020, ora 22:00”, a anunţat, vineri seară, Prefectura Ilfov.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidenţă cumulată calculată la data de 11.12.2020 este 8,85/1000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 8.01/1000 locuitori în comuna Chiajna.

Starea de alertă, prelungită în România
Guvernul a aprobat în şedinţă de vineri hotărârea care prelungeşte cu încă 30 de zile starea de alertă. Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În ședința de guvern a fost adoptat proiectul de hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă începând cu data de 14 decembrie, așa cum aţi fost informați. Ieri a fost adoptată hotărârea CNSU, care stă la baza acestei hotărâri de guvern. Nu sunt condiții suplimentare introduse pentru reglementarea stării de alertă pentru prelungirea acestei perioade după data de 14 decembrie. Singura chestiune rămasă în analiză a fost reglementarea transportului de persoane pe sistemul de transport cu telecabina, care va fi reglementat, potrivit hotărârii de guvern, printr-un ordin de ministru comun al ministrului Sănătății şi al ministrului Economiei”, a declarat vineri după ședința de guvern șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Raed Arafat: Petrecerile publice de Sărbători, interzise
Starea de alertă în România a fost prelungită. De sărbători, colindatul din casă în casă ar trebui limitat, iar de Revelion petrecerile publice sunt interzise. Exista o reglementare in plus, în ceea ce priveste partiile de ski, mai precis transportul pe cablu, a pccizat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Daca cabina are capacitatea de 20 de persoane, doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleskiurile, telescaunele vor functiona mai departe in conditii de normalitate”, a spus Arafat.

Raed Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, prezenta grupurilor mari de persoane la traditia taierii porcului si să evite mersul la colindat.

„Colindatul poate sa fie cate 3 persoane care merg de la casa la casa, dar sfatul este evitati acest lucru chiar daca e o traditie. Mersul din casa in casa, intratul in mai multe case deodata in aceeasi zi, mai te intalnesti cu cineva mai scoti masca, riscul de infectie creste foarte mult”, a precizat șeful DSU.

Nici petrecerile publice de Revelion nu vor avea loc anul acesta. „Nu vor fi festivități cum au fost în alți ani în centtrusau cu sute de oameni care să se întâlnească pentru acest moment”, a precizat Arafat.

Rămâne în vigoare încă 30 de zile, începînd cu 14 decembrie și carantina pe timp de noapte iar autoritățile anunța că intensifică toate controalele pentru verificarea respectării măsurilor impuse de starea de alertă.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *