Carantină totală începând de sâmbătă seara. Unde se aplică restricțiile?

Cum rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere în majoritatea orașelor și localităților din România, în multe dintre acestea s-a impus măsura carantinării. Ce localități vor intra în carantină începând de sâmbătă seară?

In articol:
Carantină în șase localități din Ilfov. Când vor intra în vigoare restricțiile?

Numărul celor care se infectează cu COVID-19 este tot mai mare pe zi ce trece, astfel că autoritățile se văd nevoite să impună măsuri stricte pentru a ține sub control pandemia și a preveni răspândirea virusului în comunitate.
Carantină în șase localități din Ilfov. Când vor intra în vigoare restricțiile?

Acolo unde purtarea măștii de protecție și distanțarea socială nu mai dau rezultate, autoritățile au impus carantina. Astfel, nimeni nu iese și nu intră în localitățile sau orașele carantinate fără să aibă un motiv întemeiat și fără să completeze o declarație pe proprie răspundere sau să aibă o adeverință de la angajator.

După Berceni, Clinceni, Bragadiru și Chiajna, alte 6 localități din Ilfov ar urma să intre în carantină începând de sâmbătă seara. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare a localităților Corbeanca, Măgurele, Popești-Leordeni, Dobroești, Otopeni și Mogoșoaia

Din primele informații, se pare că aceste localități din Ilfov vor intra în carantină începând de sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 22:00.

Autoritățile au anunțat, în cursul zilei de vineri, că rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,89 la mia de locuitori în județul Ilfov, înregistrându-se o creștere alarmantă față de ziua precedentă, atunci când rata de infectare era de 6,78 la mia de locuitori.

Numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus este într-o continuă creștere. Cel mai recent bilanț anunțat de Grupul de Comunicare Strategică a arătat că România a depășit pragul de 400,000 de îmbolnăviri cu COVID-19, de la începutul pandemiei și până în prezent fiind raportate 403.123 de cazuri. Situația este una alarmantă, având în vedere că spitalele din România sunt aproape pline, medicii făcând eforturi mari pentru a-i salva pe cei care se află în secțiile ATI, acolo unde locurile sunt din ce în ce mai puține.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *