Cât de bine este să conduci cu anvelopele sub umflate la venirea zăpezii

Există o școală de gândire în zonele mai înzăpezite ale lumii care spune că anvelopele sub umflate sunt mai bune pentru a conduce pe zăpadă, deoarece cauciucurile vor avea mai mult contact cu suprafață.

În unele cazuri, presiunea mai mică a anvelopelor poate ajuta, de fapt. Cu toate acestea, atunci când conduceți pe gheață, o presiune mai mică în cauciucuri nu va face o foarte mare diferență.

Prin dezumflarea anvelopelor, mașinile câștigă tracțiune, dar acest lucru se întâmplă numai în condiții optime de conducere, atunci când drumurile nu sunt acoperite cu zăpadă.

Chiar și atunci când zăpada și gheața se topesc, apa rămasă poate pune în continuare probleme pentru manevrarea mașinii. Deci, examinați drumurile din zonele în care intenționați să călătoriți, înainte de a lua decizia de reducere a presiunii pneurilor.

Nu este sigur să conduceți cu anvelope sub umflate
Deși acest lucru este adevărat din punct de vedere tehnic, nu este sigur să conduceți cu anvelope sub umflate. Anvelopele umflate corespunzător se descurcă mai bine, duc la economisirea de carburant și nu se uzează atât de repede.

Totuși, menținerea presiunii corecte a anvelopelor nu numai că asigură o aderență optimă pe orice suprafață de drum, dar duce la un consum redus și chiar reduce emisiile de CO2. De îndată ce temperatura scade în lunile reci de iarnă, este important să fiți atenți la presiunea de umflare a anvelopelor. Odată ce v-ați pregătit mașina pentru sezonul rece și ați montat anvelopele de iarnă, trebuie să adaptați și presiunea anvelopelor la condițiile sezoniere.

Cum afectează vremea rece umflarea anvelopelor?
De regulă, atunci când temperatura scade cu 10 grade Celsius, presiunea anvelopelor scade cu 0,07 până la 0,14 bari. Dacă locuiți sau călătoriți într-o locație cu o altitudine ridicată, presiunea anvelopelor se reduce cu fiecare metru de altitudine adăugat. Din acest motiv, este important să verificați și să mențineți la nivelul optim recomandat de producător toate cele patru anvelopele.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *