Ce a apărut la mormântul actriței Florina Cercel! Familia regretatei artiste a plătit o avere pentru a-i îndeplini ultima dorință

Florina Cercel, mormânt spectaculos, la 2 ani de când s-a stins. Regretata actriță a fost înmormântată pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu din Capitală

Actrița s-a stins din viață la 76 de ani, în iulie 2019, fiind răpusă de o boală necruțătoare, după cum s-a scris în presă în urmă cu 2 ani. Iată că, la 2 ani de când Florina Cercel a murit, familia și apropiații i-au făcut un mormânt spectaculos pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

Mai exact, i-au ridicat o statuie imensă, care o înfățișează pe ea în tinerețe, îmbrăcată într-o rochie lungă, elegantă. Statuia se întinde pe întreg mormântul, fiind astfel unul din locurile de veci care atrage toate privirile trecătorilor

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. În cei 50 de ani de carieră, regretata actriță a bifat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru. Ea a avut roluri memorabile în telenovelele ”Inimă de ţigan” (2007) şi “Regina“, unde a interpretat rolul Spaniei, în multe alte filme și piese de teatru celebre.

„Fără profesia mea, fără acest har nu ştiu dacă viaţa mea pe pământ ar fi avut vreun rost, vreun sens. Eu am primit totul de la meseria mea – fericirea, bucuria, împlinirea, satisfacţia, succesul, munca, dragostea, durerea, suferinţa, uneori eşecul. Am învăţat foarte mult. Fiinţa mea toată a învăţat foarte mult din toate personajele pe care le-am jucat. Cred că n-aş fi putut să fac o altă profesie“, declara ea în 2016, într-un interviu pentru Prima TV.

Cine a fost Florina Cercel

Florina Cercel a fost o actriță română de film, radio, televiziune, scenă și voce. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan.

A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972). A fost căsătorită timp de 7 ani cu medicul Ioan Perian Liviu

Actrita a fost distinsa cu premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul Vassa Jeleznova din piesa „Vassa Jeleznova”, de Maxim Gorki, regia Ion Cojar, 1990. A primit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (13 decembrie 2002), alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

De asemenea, in anul 2002 a primit si premiul Ministerului Culturii și Cultelor pentru cea mai bună actriță a anului 2002 în rolul Annei Andreevna din piesa „Revizorul” de Nikolai Gogol, 2002.

laur