Ce a pățit un șofer care a parcat în fața unei case din București?
Un șofer și-a parcat mașina, un Audi A3, în fața unei case din sectorul 1. Când s-a întors la mașină, nu i-a venit să creadă.
Un șofer care și-a parcat mașina în fața unei case s-a ales cu roțile de pe partea stângă dezumflate. Omul parcase cu două roți pe trotuar și două pe carosabil. Am găsit exact locația pe Google Maps (vezi GALERIA FOTO). Mașina, parcată în locul acelui Opel Astra Cabrio vișiniu, nu blochează nicio cale de acces.
Șoferul a găsit în geam, un bilet cu mesajul: “Când mai parchezi ca un prost, lasă și numărul de telefon să mai cunosc încă unul nou. Acum din cauza ta, am devenit și eu unul! Semnat: alt prost!”
Este ușor de ghicit că acela care i-a lăsat biletul în geam și i-a dezumflat roțile locuiește în casa în fața căreia a parcat șoferul de Audi.
“Reclamație la poliție! Se va alege cu dosar penal pentru distrugere!”, îl sfătuiesc cei care au văzut fotografiile. Dar este distrugere dacă roțile sunt doar dezumflate?
Având în vedere că roțile sunt doar dezumflate, problema se poate rezolva simplu. Dar incidentul poate fi considerat un act de distrugere. Potrivit articolului 253 din Codul Penal, “Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”
Rămâne de văzut însă, dacă o asemenea faptă se consideră distrugere și dacă bunul este considerat a fi “în stare de neîntrebuințare”.
Cui îi aparține spațiul din fața casei?
Cei care locuiesc la casă trebuie să aibă în vedere că trotuarul sau carosabilul de dincolo de gard nu sunt în proprietatea lor.
În cazul în care un alt șofer decât proprietarul imobilului parchează pe stradă în fața imobilului, poliția poate lua măsuri doar în cazul în care mașina respectivă blochează căile de acces cum ar fi garajul, intrarea în curte sau în imobil.