Ce a spus Ministrul Economiei despre măsura renunțării la impozitul pe salariul minim

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, declară că nu renunţă la ideea eliminării impozitului pe salariul minim pe economie, cum a susţinut USR PLUS în campania electorală. Năsui anunţă că acest proiect ar putea fi implementat de anul viitor, începând cu agricultura.

Anul viitor ar putea dispărea impozitul pe salariul minim
Anul 2021 va fi un an greu pentru economie
”Absolut, este cea mai bună măsură! (…) Este cea mai bună măsură pe care o putem face ca să combatem cea mai mare problemă economică a României, anume sărăcia. Este absolut realizabilă, dacă avem dorinţa politică să o facem”, a declarat Claudiu Năsui, joi seară, la Antena 3, întrebat despre eliminarea impozitului pe salariul minim.

Anul viitor ar putea dispărea impozitul pe salariul minim
Năsui a menţionat că şi doreşte să se renunţe la impozitul pe salariul minim începând cu anul viitor, iar primul domeniu în care acest lucru să se întâmple să fie agricultura.

”Avem în Programul de guvernare, începem să o facem din 2022, într-un domeniu anume, nu vă ascund că cred şi să sper că va fi agricultura. De ce? Pentru că în agricultură sunt şi salarii mici e şi evaziune fiscală foarte mare. Lucrul acesta (…) exact asta face: elimină această evaziune, pentru că o face nerentabilă. De ce să îţi mai ascunzi, de ce să nu plăteşti salariul prin bancă şi oficial şi tot dacă nu mai e povara fiscal mare? Acea povară fiscală este ce care creează cauzele şi premisele şi încurajează această evaziune fiscală” , a adăugat ministru Economiei.

Anul 2021 va fi un an greu pentru economie
El susţine că va fi un an greu pentru economie, menţionând că va face ”tot posibilul ca economia să beneficieze de tot ce s-a promis”.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *