Ce boli duc la anularea permisului de conducere in 2021

Boli anulare permis de conducere. Potrivit noului Cod Rutier 2021, anumite afectiuni pot duce la anularea permisului de conducere. Stii care sunt acestea?

Noul Cod Rutier 2021 face cateva precizari extrem de importante cu privire la anularea permisului de conducere din considerente de ordin medical.

Mai exact, exista anumite afectiuni care pot duce automat la anularea permisului de conducere.

Ce boli duc la anularea permisului auto in 2021?
Boli anulare permis de conducere. Ne referim in principal la anumite probleme de vedere sau la unele afectiuni de handicap locomotor. De asemenea, pe aceeasi lista se mai regasesc si mai multe afectiuni de ordin cardiovascular si neurologic

Nu in ultimul rand, apneea de somn da batai de cap multor persoane, si aceasta fiind una dintre afectiunile pentru care permisul de conducere poate fi anulat.

Boli anulare permis de conducere. Asa cum probabil stiti deja foarte bine, permisul de conducere nu poate fi obtinut sau reinnoit in cazul in care ai probleme serioase de vedere.

De asemenea, exista o problema serioasa din acest punct de vedere si in cazul in care ai o sensibilitate ridicata la contraste.

In noul Cod Rutier mai este precizat faptul ca dupa pierderea temporara a vederii exista o perioada de adaptare de cel putin sase luni, perioada in care este interzisa conducerea unei masini.

Dupa aceasta perioada, soferul poate conduce din nou daca obtine un aviz favorabil din partea unui medic oftalmolog.

Ce afectiuni medicale nu iti permit obtinerea permisului de conducere?
Boli anulare permis de conducere. Mai departe, permisul de conducere nu poate fi obtinut sau reinnoit nici de persoanele care prezinta afectiuni ale aparatului locomotor.

Nu trebuie sa fii descurajat insa daca suferite de anumite probleme de acest gen, permisul poate fi obtinut in cazul in care primesti un aviz favorabil din partea unui unitati medicale autorizate.

Totodata, permisul de conducere nu poate fi obtinut sau reinnoit de catre persoanele care prezinta tulburari grave ale ritmului cardiac. Pe aceasta lista sunt incluse si angina pectorala de repaus sau emotie.

Boli anulare permis de conducere. O problema in acest sens va exista si pentru cei care sufera de tensiune arteriala anormala.

Soferii care poarta stimulator cardiac sau care au antecedente de infract miocardic pot avea permis de conducere numai in cazul in care primesc un aviz favorabil de la medic.

Foarte important de precizat, permisele de conducere nu pot fi obtinute nici de persoanele care au avut episoade repetate de hipoglicemie acuta.

In cazul in care aveti diabet zaharat si urmati un tratament medical in acest sens veti putea obtine permisul numai pe baza unui aviz favorabil de la un medic specialist.

In cazul in care va confruntati cu o insuficienta renala grava, permisul va putea fi obtinut numai in baza unui aviz medical favorabil.

In cele din urma, mai trebuie sa spunem ca permisul de conducere nu poate fi obtinut nici de persoanele cu afectiuni neurologice grave, precum epilepsia.

De asemenea, nici persoanele care se confrunta cu tulburari mintale serioase nu pot obtine un permis de conducere.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *