Ce pensie are, de fapt, Miron Cozma! Nu se compară cu Ion Ţiriac. Nu a mai ridicat-o din 1999

Ce pensie are Miron Cozma! Miron Cozma s-a plâns în ultima perioadă că este un om sărac, dar are o pensie de 1.497 de lei. Anunţul a fost făcut chiar de de fostul lider al minerilor, care a participat la alegerile pentru şefia statului, în 2019.

Da. Sunt un om sărac. Când am candidat la Președinția României în 2019 am spus că aveam câștigul 7.000 de lei, dar era câștigul brut, îmi reținea statul jumătate din bani. Iar 1.497 de lei era pensia mea. În total, luam 3.000 de lei, pentru că restul îmi lua statul. Eu la CEDO (n.red unde Miron Cozma a cerut despăgubiri) am luat 1 euro.

Ce pensie are Miron Cozma! Anunţul făcut de fostul lider al minerilor

Eu nu am avut alte venituri. În anul ăla jumate de închisoare, nu le venea să creadă că eu nu am nimic. (…) Am avut un singur apartament, cumpărat în 94 în Petroșani, și normal l-am lăsat Danei, nevasta mea, și copiilor mei.

Eu nu am avut casă, masă, nimic. Eu nu am avut în București o garsonieră vreodată. Acum, o să dovedesc tututor cine sunt. Acum, împreună cu fiică-mea o să încep o afacere. La ora asta însă, sunt cu costumul din 1998 pe mine, nu am casă, am stat ba la fostele mele iubite, la prietene. Am stat în Obor la o florăreasă care m-a ținut doi ani și trei luni fără să plătesc nimic”, a spus Cozma, la kanald.ro.

Ion Ţiriac are o pensie uriaşă. De cât timp nu a mai ridicat-o

Ion Ţiriac este cel mai bogat român, dar omul de afaceri primeşte lunar 12.000 de lei, o sumă mult peste media pensiilor din ţară. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

laur