Ce s-a ales de Lucian Bute după ce s-a lăsat de box! În ce și-a băgat banii românul și cum merge afacerea

Lucian Bute a acordat, după mai mulți ani de pauză, un interviu presei canadiene. Fostul pugilist confirmă faptul că este sănătos alături de familie și că gestionează un ansamblu imobiliar pe care l-a achiziționat imediat după ce a renunțat la cariera din box.

Ce i-a confirmat decizia de a-și lua rămas bun de la box? Așa începe interviul, iar românul răspunde prompt: nașterea fiicei Ema Anabella, care a avut loc la câteva zile după ultima lui luptă.

„M-am confruntat cu Eleider Alvarez pe 24 februarie și pe 3 martie s-a născut. Ea m-a ajutat să trec peste dezamăgirea și sfârșitul carierei mele. Nu am avut timp să mă gândesc la ce aveam să fac. Câteva luni mai târziu, fiul meu, Eric Stefan, s-a alăturat. Apoi tranziția a decurs fără probleme. Capul și mintea mea erau acum în pace, în liniște”, a recunoscut Lucian Bute.

„Nu mi-am irosit banii. Am decis să îl investesc în achiziționarea mai multor blocuri de apartamente cu prieteni care se aflau în această industrie. Astăzi, împreună cu soția mea, Elena, noi gestionăm blocurile. Îmi place, îmi place… Sunt foarte mândru de investițiile pe care le-am făcut în carieră”, a continuat fostul pugilist.

Fostul campion IBF la supermijlocie nu este dispus să dezvăluie numărul exact de clădiri pe care le deține. Se limitează să spună că are „câteva zeci de uși”.

„Manageriez bine afacerea și învăț în fiecare zi. Locatarii știu că aceasta este clădirea mea. Mă recunosc și respectul este reciproc. Încercăm să oferim cel mai bun serviciu posibil”, se laudă Bute.

Ne amintim că numele său a fost asociat cu o moarte accidentală care a avut loc într-una din clădirile sale acum câțiva ani.

„Acest eveniment a avut ecouri chiar și în România. Părinții mei nu au înțeles ce s-a întâmplat. A fost un accident. Compania mea de asigurări a stabilit totul cu familia decedatului. Problema a fost soluționată”, a recunoscut Bute.

Lucian Bute recunoaște că l-au marcat pugiliștii care au avut probleme după retragere
„Prin cumpărarea blocurilor mele, mi-au oferit un venit bun după carieră. Mi-a permis să mă relaxez și să-mi văd copiii crescând. A fost ideal pentru mine. Nu aș putea cere mai mult”, a continuat sportivul originar din Pechea.

Încă boxează pentru distracție, dar nu a folosit mănușile decât o singură dată din 2017.

„Am încrucișat mănușile cu Howard Grant. După 30 de minute, mă saturasem. Nu mi-a fost teamă că îmi va reaprinde flacăra interioară”, se amuză Bute.

Bute nu a intenționat niciodată să revină în circuit. Și nici nu intenționează să-și încheie carieracu o victorie la palmaresul său. Nu a vrut să cedeze acestei tentații.

„Am văzut mai multe cazuri de boxeri care și-au irosit banii și care trebuie să se întoarcă pe ring. Este trist să vezi asta. Oamenii nu realizează cât de periculos este să revii după pensionare. Un pumn poate schimba totul. Una sau două lupte suplimentare pot provoca daune semnificative”, a încheiat Lucian Bute.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *